dõTERRA Rozemarijn - Rosemary, 15 ml (Rosmarinus officinalis)
Productnr.: 1044
€ 25,74
Beschrijving
Rozemarijn is een aromatische, groenblijvende struik waarvan de bladeren vaak worden gebruikt om voedingsmiddelen zoals vullingen, varkensvlees, geroosterd lamsvlees, kip en kalkoen op smaak te brengen. Samen met zijn culinaire toepassingen, Rosemary heeft vele voordelen. Rozemarijn ondersteunt een gezonde spijsvertering en interne orgaanfunctie bij inname. Lang vereerd door deskundigen, werd Rozemarijn als heilig beschouwd door de oude Griekse, Romeinse, Egyptische en Hebreeuwse culturen. De kruidachtige en stimulerende geur van rozemarijn wordt vaak gebruikt in de aromatherapie. Inwendig ingenomen helpt het bij het verminderen van nerveuze spanning en incidentele vermoeidheid.
Gebruik
- Diffuse om een sfeer te creëren die bevorderlijk is voor de concentratie en/of studie.
- Neem inwendig inom te nerveuze spanning en vermoeidheid te verminderen.
- Voeg 1-2 druppels rozemarijn olie toe aan vleeswaren en favoriete voorgerechten voor de smaak en ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering.
Gebruikstoepassingen
Diffusen: Gebruik drie tot vier druppels in de diffuser van uw keuze.
Inwendig gebruik: Doe 1 druppel in een veggie cap die u aanvult met (biologische) olijf- of sesamolie.
Topisch gebruik: Verdun 1 druppel etherische olie met 10 druppels draagolie
Waarschuwingen
Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten het bereik van kinderen houden. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder de zorg van een arts staat, raadpleeg dan uw arts. Vermijd contact met de ogen, de binnenoren en de gevoelige zones.
Belangrijkste kenmerken
- Ondersteunt een gezonde spijsvertering bij Inwendig gebruik
- Ondersteunt een gezonde ademhalingsfunctie
- Vermindert vermoeidheid
Aromatische omschrijving
Kamferachtig, kruidachtig
Plantonderdeel
Bloem, blad
Methode om olie te verkrijgen
Stoomdestillatie
Chemische samenstelling
1, 8-Cineole, α-pinene, camphor
Inhoud: 15 ml
Productinformatie (EN)
* * *
Description in English
While it is frequently used for cooking, Rosemary has long been revered by many cultures for its internal benefits and energizing scent.
Description
Rosemary is an aromatic, evergreen shrub whose leaves are frequently used to flavor foods such as stuffings, pork, roast lamb, chicken, and turkey. Along with its culinary applications, Rosemary has many benefits. Rosemary supports healthy digestion and internal organ function when ingested.* Long revered by experts, Rosemary was considered sacred by the ancient Greek, Roman, Egyptian, and Hebrew cultures. Rosemary’s herbaceous and energizing scent is frequently used in aromatherapy. Taken internally it helps to reduce nervous tension and occasional fatigue.*
Uses
- Diffuse to create an atmosphere conducive for studying.
- Take internally to help reduce nervous tension and occasional fatigue.*
- Add 1–2 drops of Rosemary essential oil to meats and favorite entrées for flavoring and to support healthy digestion.
Directions for Use
Diffusion: Use three to four drops in the diffuser of your choice.
Internal use: Dilute one drop in 4 fl. oz. of liquid.
Topical use: Apply one to two drops to desired area. Dilute with a carrier oil to minimize any skin sensitivity. See additional cautions below.
Cautions
Possible skin sensitivity. Keep out of reach of children. If you are pregnant, nursing, or under a doctor’s care, consult your physician. Avoid contact with eyes, inner ears, and sensitive areas.
Primary Benefits
- Supports healthy digestion when consumed
- Internal use may help support healthy respiratory function
- When taken internally, may help to reduce nervous tension and occasional fatigue
Aromatic Description
Camphoraceous, Herbaceous
Collection Method
Steam Distilation
Plant Part
Flower, Leaf
Main Constituents
1, 8-Cineole, α-pinene, camphor
Contains: 15 ml