• Topkwaliteit essentiële oliën & accessoires
  • Snelle levering door PostNL
  • Altijd een aardigheidje bij je bestelling
  • Slechts €3,95 verzendkosten
  • Topkwaliteit essentiële oliën & accessoires
  • Snelle levering door PostNL
  • Altijd een aardigheidje bij je bestelling
  • Slechts €3,95 verzendkosten

dõTERRA Romeinse Kamille -Roman Chamomille, 5 ml (Anthemis nobilis)

€ 75,00

incl. belastingen plus verzending
Niet op voorraad, levertijd circa 2-4 dagen

Beschrijving

Romeinse kamilleolie zorgt voor een zoet, bloemig aroma en is bij het aanbrengen van de olie uitwendig verzachtend voor de huid.


Romeinse kamille groeit dicht bij de grond en bereikt slechts voethoogte. Hij heeft grijsgroene bladeren, bloemen die lijken op een madeliefje en naar appel ruiken. De plant heeft de bijnaam "plantenarts" gekregen omdat het positieve effecten heeft op planten die in de buurt groeien. De oude Romeinen gebruikten Romeinse kamilleolie voor moed tijdens de oorlog. Terwijl de meest voorkomende toepassing van kamille in thee is, is de Romeinse kamilleolie ook te vinden in gezichtscrèmes, drankjes, haarverf, shampoos en parfums. Romeinse kamille-olie staat bekend om zijn kalmerende werking op de huid, de geest en het lichaam.


Gebruik

  • Voeg één tot twee druppels toe aan uw favoriete vochtinbrengende crème, shampoo of conditioner om jeugdig uitziende huid en haar te bevorderen.
  • Voeg één tot twee druppels toe aan kruidenthee of warme dranken om het lichaam en de geest te kalmeren.
  • Diffuse of breng Romeinse kamilleolie aan op de onderkant van de voeten bij het slapen gaan.


Gebruikstoepassingen

Diffusen: Gebruik drie tot vier druppels in de diffuser van uw keuze.

Inwendig gebruik: Doe 1 druppel in een veggie cap die u aanvult met (biologische) olijf- of sesamolie.

Topisch gebruik: Verdun 1 druppel etherische olie met 10 druppels draagolie


Waarschuwingen

Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten het bereik van kinderen houden. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder de zorg van een arts staat, raadpleeg dan uw arts. Vermijd contact met de ogen, de binnenoren en de gevoelige zones.


Belangrijkste kenmerken

  • Inwendig gebruik kan kalmerend werken voor het lichaam
  • Verzachtend voor de huid bij topische toepassing
  • Bij inname kan de olie helpen bij het ondersteunen van een gezond immuunsysteem functie


Aromatische omschrijving

Bloemig, zoet, kruidig


Plantonderdeel

Bloem


Methode om olie te verkrijgen

Stoomdestillatie


Chemische samenstelling

4-methylamyl angelate, isobutyl angelate, isoamyl tiglate


Inhoud: 5 ml




* * *

Description in English


While providing a sweet, floral aroma, Roman Chamomile oil is soothing to the skin when applied topically.


Description

Roman Chamomile grows close to the ground, reaching only up to a foot in height. It has gray-green leaves, flowers that resemble a daisy, and smells like apple. The plant has been nicknamed the “plant’s physician” because it has positive effects on plants growing nearby. Ancient Romans used Roman Chamomile oil for courage during war. While the most common use of chamomile is in teas, Roman Chamomile oil can also be found in face creams, drinks, hair dyes, shampoos, and perfumes. Roman Chamomile essential oil is known for its calming effect on the skin, mind, and body.


Uses

  • Add one to two drops to your favorite moisturizer, shampoo, or conditioner to promote youthful-looking skin and hair.
  • Add one to two drops to herbal teas or hot drinks to soothe the body and mind.*
  • Diffuse or apply Roman Chamomile oil to bottoms of feet at bedtime.


Directions for Use

Diffusion: Use three to four drops in the diffuser of your choice.
Internal use: Dilute one drop in four fluid ounces of liquid.
Topical use: Apply one to two drops to desired area. Dilute with a carrier oil to minimize any skin sensitivity. See additional percautions below.


Cautions

Possible skin sensitivity. Keep out of reach of children. If you are pregnant, nursing, or under a doctor’s care, consult your physician. Avoid contact with eyes, inner ears, and sensitive areas.


Primary Benefits

  • Internal use may be calming to the body
  • Soothing to the skin when applied topically
  • When ingested, may help support healthy immune system function


Aromatic Description

Floral, sweet, herbaceous


Collection Method

Steam Distillation


Plant Part

Flower


Main Constituents

4-methylamyl angelate, isobutyl angelate, isoamyl tiglate


Inhoud: 5 ml


productpresentatie (EN)