• Topkwaliteit essentiële oliën & accessoires
  • Snelle levering door PostNL
  • Gratis sample bij je bestelling
  • Slechts €3,95 verzendkosten
  • Topkwaliteit essentiële oliën & accessoires
  • Snelle levering door PostNL
  • Gratis sample bij je bestelling
  • Slechts €3,95 verzendkosten

dõTERRA Helichrysum, 5 ml (Helichrysum italicum)

€ 121,00

incl. belastingen plus verzending
Niet op voorraad, levertijd circa 2-4 dagen

Beschrijving

Helichrysumolie wordt vaak gebruikt om tekenen van veroudering te voorkomen en wordt "The Everlasting Flower" genoemd vanwege de verjongende voordelen voor de huid en het vermogen om de teint te verbeteren.


Helichrysum is een klein overblijvend kruid met smalle, zilveren bladeren en bloemen die een cluster van goudgele, kogelvormige bloemen vormen. De naam "Helichrysum" is afgeleid van het Griekse "helios" wat zon betekent en "chrysos" wat goud betekent, verwijzend naar de kleur van de bloemen. Helichrysum wordt al sinds het oude Griekenland gebruikt in de kruidengeneeskunde en de olie is zeer gewaardeerd en gewild vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Helichrysumolie is vooral bekend om zijn herstellende eigenschappen voor de huid. Helichrysumolie wordt ook wel de Eeuwige of Onsterfelijke Bloem genoemd en wordt gebruikt in anti-verouderingsproducten vanwege de verjongende werking op de huid. Helichrysum etherische olie kan helpen bij het verminderen van onzuiverheden en bevordert een stralende, jeugdige teint.


Gebruik

  • Uitwendig aanbrengen om oneffenheden te verminderen.
  • Aanbrengen op het gezicht om rimpels te verminderen en een stralende, jeugdige teint te bevorderen.
  • Masseer in de slapen en de achterkant van de hals voor een rustgevend gevoel.


Gebruikstoepassingen

Diffusen: Gebruik drie tot vier druppels in de diffuser van uw keuze.

Inwendig gebruik: Doe 1 druppel in een veggie cap die u aanvult met (biologische) olijf- of sesamolie.

Topisch gebruik: Verdun 1 druppel etherische olie met 10 druppels draagolie


Waarschuwingen

Mogelijke huidgevoeligheid. Buiten het bereik van kinderen houden. Als u zwanger bent, borstvoeding geeft of onder de zorg van een arts staat, raadpleeg dan uw arts. Vermijd contact met de ogen, de binnenoren en de gevoelige zones.


Belangrijkste kenmerken

  • Verbetert het uiterlijk van de huid
  • Vaak gebruikt in verzorgingsproducten
  • Opwekkend aroma


Aromatische omschrijving

Kruidachtig, honing, hooi


Plantonderdeel

Bloem


Methode om olie te verkrijgen

Stoomdestillatie


Chemische samenstelling

Neryl acetate, alpha pinene, γ-curcumene


Inhoud: 5 ml



* * *

Description in English



Helichrysum oil is often used to prevent signs of aging and referred to as “The Everlasting Flower” because of its rejuvenating benefits for the skin and ability to improve the complexion.


Description

Helichrysum italicum is a small perennial herb with narrow, silver leaves and flowers that form a cluster of golden yellow, ball-shaped blossoms. The name “Helichrysum” is derived from the Greek “helios” meaning sun and “chrysos” meaning gold, referring to the color of the flowers. Helichrysum has been used in herbal health practices since ancient Greece and the oil is highly valued and sought after for its many health benefits.

Helichrysum oil is best known for its restorative properties to the skin. Also referred to as the Everlasting or Immortal Flower, Helichrysum oil is used in anti-aging products for its rejuvenating benefits to the skin. Helichrysum essential oil can help reduce the appearance of blemishes, and it promotes a glowing, youthful complexion.


Uses

  • Apply topically to reduce the appearance of blemishes.
  • Apply to the face to reduce the appearance of wrinkles and to promote a glowing, youthful complexion.
  • Massage into the temples and the back of the neck for a soothing sensation.


Directions for Use

Diffusion: Use three to four drops in the diffuser of your choice.
Internal use: Dilute one drop in four fluid ounces of liquid.
Topical use: Apply one to two drops to desired area. Dilute with doTERRA Fractionated Coconut Oil to minimize any skin sensitivity.


Cautions

Possible skin sensitivity. Keep out of reach of children. If you are pregnant, nursing, or under a doctor’s care, consult your physician. Avoid contact with eyes, inner ears, and sensitive areas.


Primary Benefits

  • Improves appearance of the skin
  • Commonly used in personal care products
  • Uplifting aroma


Aromatic Description

Herbaceous, honey, hay


Collection Method

Steam distillation


Plant Part

Flower


Main Constituents

Neryl acetate, alpha pinene, γ-curcumene


Inhoud: 5 ml


Productinformatie (EN)